Thursday, May 16, 2013

Si Pengapit Terjun


Assalamualaikum..

Straight to the point Ahad haritu iolls jagi pengapit. Pengapit terjunnn. Haa jangan ingat ada bidan terjun je pengapit terjun pun ada tahu? Ha aku la tu 2,3 hari sebelum majlis disunting jadi pengapit dan-dan je setuju janji si pengantin seponser sepersalinan baju. Ekeke. Tugas jadi pengapit bermula Sabtu malam untuk malam berinai. Aku dah lah tak pernah mengapit malam berinai main belasah je. Pengantin ikut timing aku bila nak keluar dari bilik, bila nak gerak jalan sama-sama dengan pengantin lelaki ke pelamin. Macam mana nak itu macam mana nak ini, mak andam lepas mekap entah kemana hilang sudahnye malam berinai ikut aci dan aku je. Hahaha. Tapi Alhamdulillah malam berinai berjalan dengan lancar. Syabas untuk diri sendiri sebagai pengapit sebab dapat mengawal pergerakan majlis malam tu. Cecewahhh haha.

Habis malam berinai pukul 11 malam si pengantin bagi aku baju pink pink uolss untuk pakai esok masa majlis bersanding. Nasib baik lah baju ngam-ngam dengan aku cuma kain labuh lipat 2 kali sampai tebal pinggang aku. Hahaha belasahh je kata pengapit terjunnn. Alang-alang title pengapit terjun so main belasah je pakai tudung ibu aku. Haa asalkan pink bedal jee. Tudung pun pin je kat leher lepastu selempang kanan kiri bahu. Siappp! Nampak sangat dah takde perasaan naik pelamin sembrono je aku asal boleh. Ohh lupa ni pengantin ke-4 aku apit patut la patut la. -__-' Err tetiba terus terngiang-ngiang ayat Dayah, orang-orang tua cakap tak elok jadi pengapit lebih dari 3x. Errr semoga Tuhan permudahkan jalan aku sebab niat aku baikk tolong orang jadi pengapit. (cc ; incik beliau :p)

Oii Nana mohon stop membebel boleh? Haha. Tengok gambar nak tak kawan-kawan? Kihkih

Amboii seriussss nyeee kakak pengapit. Hahaha

Eksyen je tu kipas-kipas padahal kipas kat atas kepala laju pusingggg. Haaa.

Si pengapit memang fokus kalau nampak kamera ye. Haha

Juga fokus kalau nampak sudu garpu depan mata. Memang sungguh-sungguh aku kokang ikan siakap sweet sour walaupun makan dengan nasi minyak. Kehkeh pun bolehh.


Syok pulak aku tengok pink pink ni warna kegemaran aku dulu-dulu. Sekarang propa je suka pink konon kau Nana. Haha puii. Tengah berkira-kira ni aku kawin nanti nak warna pink ke tak ekkk. Blerghhh. Ehh lupa btw Selamat Pengantin Baru Fer dan Hafiz. Semoga bahagia dunia akhirat berkekalan hingga ke akhirnya. Aminnn. Terima kasih bagi aku merasa naik pelamin warna kegemaran aku kononye. Hikhik




* siapa nak jadi pengantin ke-5 mahu aku apit lai laii laiiii. Servis tiptop siap dapat tips lagi cara-cara naik pelamin. Bhahaha




25 comments:

Lady said...

wahwah jadi pengapit yee. comel3

Cik Yatt said...

comeynye pengapit ye..hihi

ct kektus said...

wewiiitt. pesal pengapit mcm lagi berseri je ni ? hahaha

CIK GUCCIEY LAVENDER said...

hahah . untung laahh :D

shu said...

meh jd pengapit k.shu..lalalala..

boni kacak said...

kenapa muka pengapit macam takut-takut je??hehehe :P

Nur Hidayah Isa said...

curlas kau jah. hehehe. ala dah tak lama dah ni. dah bau2 nasi minyak dah ni...

PILOT LOVER said...

alahai comel je pengapit.. cantik baju akak...hehe btw nanti tahu tahu je akak pulak yg kahwin kan..haaaa

Cik Nur™ said...

cantik tudung ibu.... heeee... ^_^

pengapit pun cantik ni.. :)

kali ke empat ye..kira byk pgalaman dah ni..hihih

Anonymous said...

1st?

gdsbnga said...

Omomomomo omeyyyynyeee pengapitnya. Ekhems bila turn kak nana pulak? Hihi

shasha yacob said...

weweitt, saya pun bakal bakal jadi pengapit juga nih. hihi

Indah Mulya said...

alala..comelnye nana!! hehe. pengapit terjun pun ade ye? huhu. ni da 4 kali jadi pengapit ni, tak lama lagi bleh la jadi pengantinnye pulak ye dak? hehe. t jangan lupa jemput Indah yeeeee ;p

p/s: ckp hi kt baby putih..ble nk tunjuk gambanye ;p

boni kacak said...

awak.. boleh saya tanya?? kenapa kat belah kiri blog awak ni ada iklan terapung. menutup entri awak..saya tak dapat baca entri awak sebenarnya..

cik nana said...

lady : wah wah wahhh. hehe :)



cik yatt : kalau tak jadi pengapit tak comel punnn. hahah



ct : amboiii bahaya pertanyaan tu kecik hati perantenn. hahaha



cik gucciey : kannnn.. hikhik



k.shu : jauhhhh :'(



boni : tu bukan takut. terlebih excited jadi camtu tu. kehkeh



dayah : kt UK ada dapat bau nasi minyak jugak ke? hehe



naz : hehe akak nanti nak sepraissss. ekeke



Nur : hehe meh nanti nak jadi pengapit Nur pulak. hihi



anon : 1st? 10th haaaa.. :p



ayuz : ekhemmm jugakkk k.nana tunggu ayuz habis belaja boleh? hehe



shasha : bakal jadi pengantin bile lagi? hehe



indah : lagi comel kalau dapat indah yg mekap kannnnn tau. indah jadi pengantin nanti jgn lupe jemput yeee. hehe. *baby putih malu laaa. hihi



boni : mmg ad iklan terapung dtg dengan sendirinye ni haaa. laaa tertutup entry ke. pangkah je iklan degil tu. xtau dr mane dy muncul..huhu -_-'

ayut said...

nampak sungguh serius muke tu...adehhh..jd pengapit kena manis2x muka ye yer nana...hihihi ^^ insya Allah nana nek pelamin jgk nnt..amin :)

Encik H said...

garangnya muka pengapit..hahaha

tapi gambar2 yg bawah tu, tau jer kat mana ada kamera..

MizzTina said...

comelnya lahai pengapit...

Chic Na said...

wahhh nana berpengalaman dalam mengapit ye. hehe.. tu kibas pengantin ke kibas diri sendiri? kikiki..

aniswany said...

byk2 belog baca semua entry jadi pengapit.suratan atau kebetulan nih..hehe

pengapit cun uolls <3

Pykaa Pdott said...

Pngapit tuh bila lagi ?? Hehe

xila xotmy said...

comel je...berdebar tak? ;p

wawahida said...

comeyyyy nya cik nana kita. sory lama takjengah blog ni. sibuk sibuk. huhu

ayut said...

uit2x cik nana...silalah update blog anda yer.hahahaha...nana ap cite sekarang menyepi tp berjalan ea? :D

ainraus said...

banyak kali nya awak jadi pengapit!

Si Pengapit Terjun


Assalamualaikum..

Straight to the point Ahad haritu iolls jagi pengapit. Pengapit terjunnn. Haa jangan ingat ada bidan terjun je pengapit terjun pun ada tahu? Ha aku la tu 2,3 hari sebelum majlis disunting jadi pengapit dan-dan je setuju janji si pengantin seponser sepersalinan baju. Ekeke. Tugas jadi pengapit bermula Sabtu malam untuk malam berinai. Aku dah lah tak pernah mengapit malam berinai main belasah je. Pengantin ikut timing aku bila nak keluar dari bilik, bila nak gerak jalan sama-sama dengan pengantin lelaki ke pelamin. Macam mana nak itu macam mana nak ini, mak andam lepas mekap entah kemana hilang sudahnye malam berinai ikut aci dan aku je. Hahaha. Tapi Alhamdulillah malam berinai berjalan dengan lancar. Syabas untuk diri sendiri sebagai pengapit sebab dapat mengawal pergerakan majlis malam tu. Cecewahhh haha.

Habis malam berinai pukul 11 malam si pengantin bagi aku baju pink pink uolss untuk pakai esok masa majlis bersanding. Nasib baik lah baju ngam-ngam dengan aku cuma kain labuh lipat 2 kali sampai tebal pinggang aku. Hahaha belasahh je kata pengapit terjunnn. Alang-alang title pengapit terjun so main belasah je pakai tudung ibu aku. Haa asalkan pink bedal jee. Tudung pun pin je kat leher lepastu selempang kanan kiri bahu. Siappp! Nampak sangat dah takde perasaan naik pelamin sembrono je aku asal boleh. Ohh lupa ni pengantin ke-4 aku apit patut la patut la. -__-' Err tetiba terus terngiang-ngiang ayat Dayah, orang-orang tua cakap tak elok jadi pengapit lebih dari 3x. Errr semoga Tuhan permudahkan jalan aku sebab niat aku baikk tolong orang jadi pengapit. (cc ; incik beliau :p)

Oii Nana mohon stop membebel boleh? Haha. Tengok gambar nak tak kawan-kawan? Kihkih

Amboii seriussss nyeee kakak pengapit. Hahaha

Eksyen je tu kipas-kipas padahal kipas kat atas kepala laju pusingggg. Haaa.

Si pengapit memang fokus kalau nampak kamera ye. Haha

Juga fokus kalau nampak sudu garpu depan mata. Memang sungguh-sungguh aku kokang ikan siakap sweet sour walaupun makan dengan nasi minyak. Kehkeh pun bolehh.


Syok pulak aku tengok pink pink ni warna kegemaran aku dulu-dulu. Sekarang propa je suka pink konon kau Nana. Haha puii. Tengah berkira-kira ni aku kawin nanti nak warna pink ke tak ekkk. Blerghhh. Ehh lupa btw Selamat Pengantin Baru Fer dan Hafiz. Semoga bahagia dunia akhirat berkekalan hingga ke akhirnya. Aminnn. Terima kasih bagi aku merasa naik pelamin warna kegemaran aku kononye. Hikhik




* siapa nak jadi pengantin ke-5 mahu aku apit lai laii laiiii. Servis tiptop siap dapat tips lagi cara-cara naik pelamin. Bhahaha




25 comments:

Lady said...

wahwah jadi pengapit yee. comel3

Cik Yatt said...

comeynye pengapit ye..hihi

ct kektus said...

wewiiitt. pesal pengapit mcm lagi berseri je ni ? hahaha

CIK GUCCIEY LAVENDER said...

hahah . untung laahh :D

shu said...

meh jd pengapit k.shu..lalalala..

boni kacak said...

kenapa muka pengapit macam takut-takut je??hehehe :P

Nur Hidayah Isa said...

curlas kau jah. hehehe. ala dah tak lama dah ni. dah bau2 nasi minyak dah ni...

PILOT LOVER said...

alahai comel je pengapit.. cantik baju akak...hehe btw nanti tahu tahu je akak pulak yg kahwin kan..haaaa

Cik Nur™ said...

cantik tudung ibu.... heeee... ^_^

pengapit pun cantik ni.. :)

kali ke empat ye..kira byk pgalaman dah ni..hihih

Anonymous said...

1st?

gdsbnga said...

Omomomomo omeyyyynyeee pengapitnya. Ekhems bila turn kak nana pulak? Hihi

shasha yacob said...

weweitt, saya pun bakal bakal jadi pengapit juga nih. hihi

Indah Mulya said...

alala..comelnye nana!! hehe. pengapit terjun pun ade ye? huhu. ni da 4 kali jadi pengapit ni, tak lama lagi bleh la jadi pengantinnye pulak ye dak? hehe. t jangan lupa jemput Indah yeeeee ;p

p/s: ckp hi kt baby putih..ble nk tunjuk gambanye ;p

boni kacak said...

awak.. boleh saya tanya?? kenapa kat belah kiri blog awak ni ada iklan terapung. menutup entri awak..saya tak dapat baca entri awak sebenarnya..

cik nana said...

lady : wah wah wahhh. hehe :)



cik yatt : kalau tak jadi pengapit tak comel punnn. hahah



ct : amboiii bahaya pertanyaan tu kecik hati perantenn. hahaha



cik gucciey : kannnn.. hikhik



k.shu : jauhhhh :'(



boni : tu bukan takut. terlebih excited jadi camtu tu. kehkeh



dayah : kt UK ada dapat bau nasi minyak jugak ke? hehe



naz : hehe akak nanti nak sepraissss. ekeke



Nur : hehe meh nanti nak jadi pengapit Nur pulak. hihi



anon : 1st? 10th haaaa.. :p



ayuz : ekhemmm jugakkk k.nana tunggu ayuz habis belaja boleh? hehe



shasha : bakal jadi pengantin bile lagi? hehe



indah : lagi comel kalau dapat indah yg mekap kannnnn tau. indah jadi pengantin nanti jgn lupe jemput yeee. hehe. *baby putih malu laaa. hihi



boni : mmg ad iklan terapung dtg dengan sendirinye ni haaa. laaa tertutup entry ke. pangkah je iklan degil tu. xtau dr mane dy muncul..huhu -_-'

ayut said...

nampak sungguh serius muke tu...adehhh..jd pengapit kena manis2x muka ye yer nana...hihihi ^^ insya Allah nana nek pelamin jgk nnt..amin :)

Encik H said...

garangnya muka pengapit..hahaha

tapi gambar2 yg bawah tu, tau jer kat mana ada kamera..

MizzTina said...

comelnya lahai pengapit...

Chic Na said...

wahhh nana berpengalaman dalam mengapit ye. hehe.. tu kibas pengantin ke kibas diri sendiri? kikiki..

aniswany said...

byk2 belog baca semua entry jadi pengapit.suratan atau kebetulan nih..hehe

pengapit cun uolls <3

Pykaa Pdott said...

Pngapit tuh bila lagi ?? Hehe

xila xotmy said...

comel je...berdebar tak? ;p

wawahida said...

comeyyyy nya cik nana kita. sory lama takjengah blog ni. sibuk sibuk. huhu

ayut said...

uit2x cik nana...silalah update blog anda yer.hahahaha...nana ap cite sekarang menyepi tp berjalan ea? :D

ainraus said...

banyak kali nya awak jadi pengapit!