Thursday, May 9, 2013

Undangan ke Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum..

Tengok sidebar April ada 1 entry jeeee? Prestasi berblogging turun menjunam ke angka 0 (sifar). Sedih tengok pencapaian diri sendiri. Maaf dah lama tak menaip ayat memang auta sikit. Kehkehkeh.  Oh ini sekali pakej dengan tajuk pun aku auta jugak. Bukan nak cerita aku mengundang awak-awak dan awak ke majlis perkahwinan aku, ini nak cerita aku diundang ke majlis perkahwinan kawan aku.


Si bakal pengantin hanyalah kenalan masa zaman sekolah. Kenalan zaman sekolah dan tak sebaya pulak tu. Si pengantin sebaya dengan kakak sepupu aku. Dulu masa zaman sekolah kawan-kawan sepupu aku pun kira kawan-kawan aku jugak. Aku kan kepochi semua orang aku nak kawan. Haa. Dan aku pun dah lama kot tak pernah terserempak si bakal pengantin, ramah-ramah pun kat facebook je walaupun rumah kitorang seberang jalan je tapi serius aku tak pernah terserempak dia. Sabtu lepas si bakal pengantin pm kat facebook jemput aku ke majlis perkahwinan dia dan memandangkan rumah macam dekat dan kad jemputan dia pun dah sampai rumah aku, aku memang dah plan nak pegi majlis nye nanti 12 Mei ni.Dannn nak dijadikan cerita, ehemmmm..


Haaaa nampak ? Aku bukan diundang sebagai tetamu je malah diundang jadi pengapit pulakk !  Ni semalam ye hari Rabu, majlis nye Ahad ni. Ahh ahh tak keruan aku pikir mane nak cari baju pink pulak hey walaupun blog ni bajet macam tuan blog pinky gurlish gurlish tapi sebenarnye nan hadoo ye. Sekarang yang tinggal warna pink dalam koleksi aku hanya sebatang berus gigi je. Hahaha. Bukan pengapit hari bersanding je tapi malam berinai sekali. Hey aku tak nebes nak jadi pengapit almaklumla sebelum ni dah 3 pengantin aku apit dan sebelum ni dah 4 kali aku naik pelamin sebagai pengapit. Adakah sebab aku dah biasa jadi pengapit membuatkan aku insan terpilih? Ecewahh. Setelah berkira-kira dari pelbagai sudut aku setuju nak jadi pengapit sebab last aku naik pelamin jadi pengapit sepupu aku Mei tahun lepas. Genap setahun ayuh jadi pengapit lagiii. Yihaaa. Terima kasih Fer sebab nak taja baju pengapit wane pink. Kikiki :)





*mohon jerawat dan kuncu-kuncunye tak menyerang aku 2,3 hari ni. Hoi pengapit pun harus berseri-seri tanpa sebarang cela. Dupdapdupdap.




13 comments:

Cik Nur™ said...

siap moho jerawat tak serang lagi tu...hehehe...

Ku kali pertama jadi peganpit tahun lepas, dari bertunang, berinai sampailah ke belah lelaki nur apitkan sepupu nur...

mmg gila gelabahlah..sbb nur tak pernah jadi pengapit...hihihi.

lepas ni segan dah kot nak jadi pgapit...

ehh..selamat mengapit mempelai ye Nana... :)

nur hidayah isa said...

Hahaha berus gigi pon boleh. Dgr org ckp jgn jdk pengapit lebih 3x. Taktau apa significant nye. Org2 tua ckp je kot. Hee. Sy plak tak pernah lgsung jdik pengapit org...takde sape yg sudi. Hahahhaa

boni kacak said...

prestasi blog kita ditahap yang sama.. takpe.. bulan ni kayuh laju2 tau untuk update entri hari2.. semangat2!!

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wahh wahhh... akk cantik sgt, tu yg diminta jadi pengapit tu... hehehe....

shu said...

penah jd pengapit celop skali je..hehe..

Hijab Valley said...

Salam sis.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Ade byk koleksi shawl dan tdung2 baru. Skrg tgh promosi..free postage lg. Jgn lupe follow jg ye.. =)

http://hijab-valley.blogspot.com

Pokok Manggis Depan Rumah said...

tahniah dapat jadi pengapit..

Cik Yatt said...

eah jadi pengapit ye.. nak tengok gambar nnt..hihi

Anonymous said...

7th?

gdsbnga said...

ingatkann kak nana yg nak invite kite semua pegi majlis akak . haha .

PILOT LOVER said...

fuyyyoooo jadi pengapit..heheh
jodoh dah nak dekat tuh...

Encik H said...

so kau punya majlis ni bila pulak makcik? aku dah x sabar nak balik johor nih..

Chic Na said...

memang pengapit terjun la ni. last minute ya. nasib baik sempat cari baju.

Undangan ke Majlis Perkahwinan

Assalamualaikum..

Tengok sidebar April ada 1 entry jeeee? Prestasi berblogging turun menjunam ke angka 0 (sifar). Sedih tengok pencapaian diri sendiri. Maaf dah lama tak menaip ayat memang auta sikit. Kehkehkeh.  Oh ini sekali pakej dengan tajuk pun aku auta jugak. Bukan nak cerita aku mengundang awak-awak dan awak ke majlis perkahwinan aku, ini nak cerita aku diundang ke majlis perkahwinan kawan aku.


Si bakal pengantin hanyalah kenalan masa zaman sekolah. Kenalan zaman sekolah dan tak sebaya pulak tu. Si pengantin sebaya dengan kakak sepupu aku. Dulu masa zaman sekolah kawan-kawan sepupu aku pun kira kawan-kawan aku jugak. Aku kan kepochi semua orang aku nak kawan. Haa. Dan aku pun dah lama kot tak pernah terserempak si bakal pengantin, ramah-ramah pun kat facebook je walaupun rumah kitorang seberang jalan je tapi serius aku tak pernah terserempak dia. Sabtu lepas si bakal pengantin pm kat facebook jemput aku ke majlis perkahwinan dia dan memandangkan rumah macam dekat dan kad jemputan dia pun dah sampai rumah aku, aku memang dah plan nak pegi majlis nye nanti 12 Mei ni.Dannn nak dijadikan cerita, ehemmmm..


Haaaa nampak ? Aku bukan diundang sebagai tetamu je malah diundang jadi pengapit pulakk !  Ni semalam ye hari Rabu, majlis nye Ahad ni. Ahh ahh tak keruan aku pikir mane nak cari baju pink pulak hey walaupun blog ni bajet macam tuan blog pinky gurlish gurlish tapi sebenarnye nan hadoo ye. Sekarang yang tinggal warna pink dalam koleksi aku hanya sebatang berus gigi je. Hahaha. Bukan pengapit hari bersanding je tapi malam berinai sekali. Hey aku tak nebes nak jadi pengapit almaklumla sebelum ni dah 3 pengantin aku apit dan sebelum ni dah 4 kali aku naik pelamin sebagai pengapit. Adakah sebab aku dah biasa jadi pengapit membuatkan aku insan terpilih? Ecewahh. Setelah berkira-kira dari pelbagai sudut aku setuju nak jadi pengapit sebab last aku naik pelamin jadi pengapit sepupu aku Mei tahun lepas. Genap setahun ayuh jadi pengapit lagiii. Yihaaa. Terima kasih Fer sebab nak taja baju pengapit wane pink. Kikiki :)





*mohon jerawat dan kuncu-kuncunye tak menyerang aku 2,3 hari ni. Hoi pengapit pun harus berseri-seri tanpa sebarang cela. Dupdapdupdap.




13 comments:

Cik Nur™ said...

siap moho jerawat tak serang lagi tu...hehehe...

Ku kali pertama jadi peganpit tahun lepas, dari bertunang, berinai sampailah ke belah lelaki nur apitkan sepupu nur...

mmg gila gelabahlah..sbb nur tak pernah jadi pengapit...hihihi.

lepas ni segan dah kot nak jadi pgapit...

ehh..selamat mengapit mempelai ye Nana... :)

nur hidayah isa said...

Hahaha berus gigi pon boleh. Dgr org ckp jgn jdk pengapit lebih 3x. Taktau apa significant nye. Org2 tua ckp je kot. Hee. Sy plak tak pernah lgsung jdik pengapit org...takde sape yg sudi. Hahahhaa

boni kacak said...

prestasi blog kita ditahap yang sama.. takpe.. bulan ni kayuh laju2 tau untuk update entri hari2.. semangat2!!

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wahh wahhh... akk cantik sgt, tu yg diminta jadi pengapit tu... hehehe....

shu said...

penah jd pengapit celop skali je..hehe..

Hijab Valley said...

Salam sis.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Ade byk koleksi shawl dan tdung2 baru. Skrg tgh promosi..free postage lg. Jgn lupe follow jg ye.. =)

http://hijab-valley.blogspot.com

Pokok Manggis Depan Rumah said...

tahniah dapat jadi pengapit..

Cik Yatt said...

eah jadi pengapit ye.. nak tengok gambar nnt..hihi

Anonymous said...

7th?

gdsbnga said...

ingatkann kak nana yg nak invite kite semua pegi majlis akak . haha .

PILOT LOVER said...

fuyyyoooo jadi pengapit..heheh
jodoh dah nak dekat tuh...

Encik H said...

so kau punya majlis ni bila pulak makcik? aku dah x sabar nak balik johor nih..

Chic Na said...

memang pengapit terjun la ni. last minute ya. nasib baik sempat cari baju.