Sunday, March 24, 2013

.bisnes hujung minggu.

 Assalamualaikum

Err lama betul tak updet. Tiap hari kerja kerja balik dah penat tak sempat nak hai-hai kawan blog. Weekend ni je la yang ada sempat nak updet. Sabtu kerja halfday tapi semalam pergi site balik pukul 7 malam rasa musnah hujung minggu aku. Hissh. Ahad jela yang tinggal masa aku sempat nak huha-huha lupakan kejap kerja ngeri kat opis tu. Pheww.

Oh ya nak cerita hujung minggu sabtu lepas balik kerja halfday terus berdesup pergi kedai bahan kuih beli barang-barang nak membaking. Ahh lama betul kononnye tak main masak-masak kebetulan ada order terus la semangat berkobar rasa macam bisnes woman yang mengusahakan perusahaan industri kecil sederhana (IKS). Kehkehkeh. Bolehlah buat simpanan premium nak beli banglo tepi tasik nanti. Hiks. 

 
So sempat lah kiranya aku buat pavlova untuk tempahan ecewahhh ehem ada tempahan uolsss dan baki tu boleh lah buat alas tekak mengidam aku. Aku lebih prefer buat mini pavlova daripada sebiji pavlova yang besar tu. Aku sekarang tengah fikir nak buat inovasi pelbagaikan lagi perisa pavlova aku untuk pasaran antarabangsa. Kahkahkah verangannnn yeee. 

Di samping pavlova aku yang ohsem tu minggu lepas jugak ada tempahan tart kenari yang kewajipan nye ibu aku buat untuk tempahan hari raya je. Ni kes adik aku lah ni promot kat sekolah kemain beratus-ratus biji mak kepada kawan-kawan adik aku order. Aku post kat FB, jiran-jiran tetangga pulak order. Alhamdulillah rezeki walaupun bukan musim perayaan. Oh ya tart kenari ni inti nye jem nenas, lepastu yang pink biru tu adunan kek. Silalah bayangkan rase nye tu macam mana ye. Selalunya kek atas tu kitorang buat warna hijau pink, kali ni buat biru pink pun pehhhh comel jugak. Hihi. Tart kenari ni advance sikit sebab bila musim perayaan memang dah menembusi pasaran antarabangsa ke Kota Singa nun sebelah sana tu, Singapore. Ohh tahniah kepada puan Ibu. Hikhik





*okay dah updet ! tunggu lagi post baru tahun depan. haha :p
*kemain CPUV sampai 5 on going walaupun aku pemalas nak updet*



.bisnes hujung minggu.

 Assalamualaikum

Err lama betul tak updet. Tiap hari kerja kerja balik dah penat tak sempat nak hai-hai kawan blog. Weekend ni je la yang ada sempat nak updet. Sabtu kerja halfday tapi semalam pergi site balik pukul 7 malam rasa musnah hujung minggu aku. Hissh. Ahad jela yang tinggal masa aku sempat nak huha-huha lupakan kejap kerja ngeri kat opis tu. Pheww.

Oh ya nak cerita hujung minggu sabtu lepas balik kerja halfday terus berdesup pergi kedai bahan kuih beli barang-barang nak membaking. Ahh lama betul kononnye tak main masak-masak kebetulan ada order terus la semangat berkobar rasa macam bisnes woman yang mengusahakan perusahaan industri kecil sederhana (IKS). Kehkehkeh. Bolehlah buat simpanan premium nak beli banglo tepi tasik nanti. Hiks. 

 
So sempat lah kiranya aku buat pavlova untuk tempahan ecewahhh ehem ada tempahan uolsss dan baki tu boleh lah buat alas tekak mengidam aku. Aku lebih prefer buat mini pavlova daripada sebiji pavlova yang besar tu. Aku sekarang tengah fikir nak buat inovasi pelbagaikan lagi perisa pavlova aku untuk pasaran antarabangsa. Kahkahkah verangannnn yeee. 

Di samping pavlova aku yang ohsem tu minggu lepas jugak ada tempahan tart kenari yang kewajipan nye ibu aku buat untuk tempahan hari raya je. Ni kes adik aku lah ni promot kat sekolah kemain beratus-ratus biji mak kepada kawan-kawan adik aku order. Aku post kat FB, jiran-jiran tetangga pulak order. Alhamdulillah rezeki walaupun bukan musim perayaan. Oh ya tart kenari ni inti nye jem nenas, lepastu yang pink biru tu adunan kek. Silalah bayangkan rase nye tu macam mana ye. Selalunya kek atas tu kitorang buat warna hijau pink, kali ni buat biru pink pun pehhhh comel jugak. Hihi. Tart kenari ni advance sikit sebab bila musim perayaan memang dah menembusi pasaran antarabangsa ke Kota Singa nun sebelah sana tu, Singapore. Ohh tahniah kepada puan Ibu. Hikhik





*okay dah updet ! tunggu lagi post baru tahun depan. haha :p
*kemain CPUV sampai 5 on going walaupun aku pemalas nak updet*