Saturday, April 13, 2013

.Baby Putih Dot Dot Dot.


Assalamualaikum..

Kelansungan hidup buat masa sekarang ni membuatkan aku tak sempat nak updet blog. Tak sempat satu hal, takde cerita berhal-hal sebab aku sibuk banyak hal uruskan itu ini bla bla bla. Rezeki bulan April kali ni memang tak ku duga. Bulan lepas hidup lain, bulan ni dah lain. Memang Tuhan dah janjikan setiap orang rezeki lain-lain, dugaan lain-lain, jalan hidup lain-lain. Tapi aku bukan nak cerita pasal orang lain aku nak cerita pasal aku. Kehkeh. Hidup dalam keluarga serba sederhana dah ajar aku macam mana susah nak dapat sesuatu. Ya dari kecik sampai sekarang aku hidup mengikut keperluan bukan kehendak. Aku memang 3 beradik je, ya 3 beradik, aku anak sulung, ya anak sulung takde abang takde kakak memang hidup aku bergantung kat ibu ayah aku semampu yang mana. Selebihnya berdiri kat atas kaki sendiri  kasut saiz 6 ni.

Bila dah kerja ni Alhamdulillah ada pendapatan sendiri. Rasa puas hati dan bangga pada diri sendiri sebab sampai tahap macamni aku cuba jugak untuk usahakan sendiri atas nama aku sendiri. Rasa puas hati dan yang penting aku rasa aku dah besar dah boleh berdikari walaupun selama-selama ni aku sekolah, tak duduk asrama, aku sambung universiti tiap-tiap minggu balik rumah malah kerja pun ulang alik dari rumah tiap-tiap hari. Sungguh indah percaturan hidup yang Tuhan sediakan untuk aku walaupun sangat susah aku nak lalui pada awalnya dan akhirnya aku dah berjaya hadiahkan sebuah 'baby putih' untuk diri sendiri. Hikhik

'Baby putih' baru seminggu lebih duduk kat rumah.  Seminggu lebih je urusan pembelian 'baby putih' ni. 24 Mac hantar dokumen lengkap, 28 Mac dah sign loan bank, 3 April 'baby putih' dah keluar. Hihi Apatah lagi 'baby putih' datang bulan ni, bulan ni jugak gaji pertama aku. Heaven woo heaven walaupun agak malang sebab gaji lambat patut dapat 1hb tapi bos issue cek 8hb. Nak clear kan cek 3 hari bekerja cukup 3 hari pegi atm nak cek akaun tapi kad atm aku reject pulak. Pehhh gila geram takde mood semua semalam pergi bank nak settle kat kaunter je try cucuk kad lagi pun reject lagi pindah mesin lain, lahhh boleh pulak. Hikmahnye kat sini harini dah masuk minggu ke-2 bulan baru duit gaji aku bulan lepas tak terusik walau seringgit pun. Yihaaaaaa! Lagi 2 minggu gaji lagi. Hikhukhikhuk gelak kuda. Kehkehkeh. Eh lupa kena ketepikan duit untuk fisrt installment 'baby putih' :p

Aku bila ayat dah melencong-lencong macam ni memang bahaya mau 3,4 hari aku karang ayat lepastu save tak publish pun. Hahaha.  

 
 Nampak bayang-bayang 'baby putih' titeww tak? Ngee~ 
Lambai-lambai tangan kat 'baby putih' nombor surat beranak, JPG *** :)







.Baby Putih Dot Dot Dot.


Assalamualaikum..

Kelansungan hidup buat masa sekarang ni membuatkan aku tak sempat nak updet blog. Tak sempat satu hal, takde cerita berhal-hal sebab aku sibuk banyak hal uruskan itu ini bla bla bla. Rezeki bulan April kali ni memang tak ku duga. Bulan lepas hidup lain, bulan ni dah lain. Memang Tuhan dah janjikan setiap orang rezeki lain-lain, dugaan lain-lain, jalan hidup lain-lain. Tapi aku bukan nak cerita pasal orang lain aku nak cerita pasal aku. Kehkeh. Hidup dalam keluarga serba sederhana dah ajar aku macam mana susah nak dapat sesuatu. Ya dari kecik sampai sekarang aku hidup mengikut keperluan bukan kehendak. Aku memang 3 beradik je, ya 3 beradik, aku anak sulung, ya anak sulung takde abang takde kakak memang hidup aku bergantung kat ibu ayah aku semampu yang mana. Selebihnya berdiri kat atas kaki sendiri  kasut saiz 6 ni.

Bila dah kerja ni Alhamdulillah ada pendapatan sendiri. Rasa puas hati dan bangga pada diri sendiri sebab sampai tahap macamni aku cuba jugak untuk usahakan sendiri atas nama aku sendiri. Rasa puas hati dan yang penting aku rasa aku dah besar dah boleh berdikari walaupun selama-selama ni aku sekolah, tak duduk asrama, aku sambung universiti tiap-tiap minggu balik rumah malah kerja pun ulang alik dari rumah tiap-tiap hari. Sungguh indah percaturan hidup yang Tuhan sediakan untuk aku walaupun sangat susah aku nak lalui pada awalnya dan akhirnya aku dah berjaya hadiahkan sebuah 'baby putih' untuk diri sendiri. Hikhik

'Baby putih' baru seminggu lebih duduk kat rumah.  Seminggu lebih je urusan pembelian 'baby putih' ni. 24 Mac hantar dokumen lengkap, 28 Mac dah sign loan bank, 3 April 'baby putih' dah keluar. Hihi Apatah lagi 'baby putih' datang bulan ni, bulan ni jugak gaji pertama aku. Heaven woo heaven walaupun agak malang sebab gaji lambat patut dapat 1hb tapi bos issue cek 8hb. Nak clear kan cek 3 hari bekerja cukup 3 hari pegi atm nak cek akaun tapi kad atm aku reject pulak. Pehhh gila geram takde mood semua semalam pergi bank nak settle kat kaunter je try cucuk kad lagi pun reject lagi pindah mesin lain, lahhh boleh pulak. Hikmahnye kat sini harini dah masuk minggu ke-2 bulan baru duit gaji aku bulan lepas tak terusik walau seringgit pun. Yihaaaaaa! Lagi 2 minggu gaji lagi. Hikhukhikhuk gelak kuda. Kehkehkeh. Eh lupa kena ketepikan duit untuk fisrt installment 'baby putih' :p

Aku bila ayat dah melencong-lencong macam ni memang bahaya mau 3,4 hari aku karang ayat lepastu save tak publish pun. Hahaha.  

 
 Nampak bayang-bayang 'baby putih' titeww tak? Ngee~ 
Lambai-lambai tangan kat 'baby putih' nombor surat beranak, JPG *** :)